Engin Akın

Engin Akın
Engin Akın, Yeni Yüzyıl ve Yeni Binyıl gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. 1996-2003 yılları arasında Açık Radyo'da Tat Muhabbetleri programını hazırladı ve sundu.1998'de TRT 1'de yayınlanan Günden Güne programının yemek bölümünü hazırlayıp, İstanbul'un ünlü şef ve gurmelerini ağırladı. 1999'da TRT 1'de yayınlanan Öğleden Önce programında Tat Sohbetleri köşesini sundu. 2001'de Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Türk Kültüründe Çay ve Türk Kültüründe Meyve sempozyumlarına birer bildiriyle katıldı. 2002 yılında, TRT 2'de yayınlanan Kent Yaşam adlı sanat ve kültür programında yemekle ilgili bölümler hazırlayıp sundu. Aynı yıl ABD'nin en saygın yayın organlarından Food and Wine dergisinde, dergiye verdiği röportajla birlikte Türk mutfağından verdiği tarifler yayımlandı. 2002'de Yunanistan'ın en ünlü yemek yazarlarından Mirsini Lambraki ile birlikte yazdığı Aynı Sofrada İki Ülke - Türk Yunan Mutfağı adlı kitap Yunanistan ve Türkiye'de yayımland ... Tamamını göster
Filtreler